Joan Manso anuncia que, per motius professionals, presentarà la renúncia al càrrec de president al proper ple ordinari

13 de novembre de 2018

“Per honestedat i fidelitat a la institució” i per motius “estrictament professionals”, el president Joan Manso ha anunciat que al proper ple ordinari presentarà la renúncia al càrrec. El motiu és l’obertura de “nous horitzons” en el seu àmbit professional, el dret local. Concretament, com a secretari general d’ajuntaments de fins a 20.000 habitants. Es tracta d’un repte que defineix com a incompatible amb la dedicació que requereix la presidència del Consell Comarcal del Ripollès per bé que els compaginarà amb l’alcaldia de Campdevànol. L’anunci l’ha fet acompanyat dels vicepresidents Eudald Picas i Josep Coma, a més del conseller comarcal Lluís López. Manso ha detallat que amb la renúncia busca ser honest amb el conjunt de la ciutadania, ja que “cal tenir sempre el temps degut per assumir les responsabilitats que s’accepten”.

Joan Manso indicat que dimiteix en la recta final d’un mandat en què s’han iniciat “grans projectes”; una etapa que defineix com “una experiència enormement gratificant”. També ha subratllat la comoditat amb què ha treballat al costat dels tres vicepresidents i la resta de consellers. De fet, l’encara president s’ha compromès a seguir treballant colze a colze amb ells, atès que seguirà dins l’equip de govern “a les ordres del nou president” tot i que “en segon terme”. Tot plegat, perquè el consell comarcal es consolidi com a “pal de paller del Ripollès”. En aquest sentit, Manso ha puntualitzat que deixarà de percebre sou de la corporació comarcal i passarà a rebre la mateixa retribució que la resta de consellers en concepte d’assistència a als òrgans col·legiats.

 

Renúncia Joan Manso, Eudald Picas, Josep Coma i Lluís López

 

EUDALD PICAS, CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA

Joan Manso presentarà la dimissió al proper ple ordinari, que ser celebrarà dimarts vinent, 20 de novembre. La sessió per escollir el nou president serà el 4 de desembre. Ha anunciat, a més, que el candidat que hi presentarà l’equip de govern serà el vicepresident primer i alcalde de Gombrèn, Eudald Picas. Manso ha subratllat que es posarà a “a les seves ordres, com una mostra evident que la sintonia entre els membres que integren l’equip de govern és absoluta”. Picas és actualment president del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès, càrrec a què renunciarà. Optarà a substituir-lo al capdavant d’aquest organisme Josep Coma, vicepresident del consell comarcal i alcalde de Molló.

Eudald Picas ha aprofitat l’ocasió per agrair a tot el govern i al president l’esforç d’aquests tres anys. També ha apuntat que considera que “és bo que els representants de municipis petits tinguin accés a la màxima autoritat del consell comarcal”, tot recordant que fins ara els presidents sempre havien sigut dels municipis grans del Ripollès. Ha apuntat que el seu govern serà continuista ja que fa una valoració positiva de l’enfocament de la feina feta. Per aquest motiu no s’alterarà l’organigrama.

Compartiu-ho amb: