L’Univers Jove creix fins als 60 estands i arriba amb les universitats principals i oferta d’FP de 9 comarques

26 de febrer de 2019

Amb l’objectiu de facilitar als joves tots els recursos necessaris perquè esdevinguin allò que volen ser i perquè puguin descobrir i aconseguir les seves fites professionals i personals tot contribuint a l’arrelament al territori, el Consell Comarcal del Ripollès, l’Ajuntament de Ripoll i l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura preparen una nova edició de l’Univers Jove. Així ho ha explicat el president del consell comarcal, Eudald Picas, a la roda de premsa de presentació del que es considera “la tercera fira d’ensenyament més rellevant del país”. L’Univers Jove se celebrarà dimarts vinent, 5 de març, entre les nou del matí i les tres de la tarda al pavelló municipal de Ripoll i enguany espera uns 1.000 visitants.

Picas ha posat en relleu que aquesta és una fira única atès que “combina orientació i oferta formativa però també ocupacional i acompanyament a l’emprenedoria”, al costat de demostracions en directe i dinamitzacions pedagògiques; tot, amb atenció i orientació personalitzada.
LES UNIVERSITATS PRINCIPALS DE CATALUNYA I ANDORRA I L’FP DE 9 COMARQUES

El president del consell comarcal ha recordat com aquest esdeveniment naixia fa cinc anys amb uns deu estands i des d’ençà ha experimentat “un creixement gairebé exponencial”. Si l’any passat tenia una cinquantena d’estands, enguany en suma deu més fins a la seixantena.

Per bé que hi seran presents totes les grans universitats catalanes i andorranes, la gran majoria dels estands confirmats corresponen a formació professional. En concret, hi serà present pràcticament la totalitat de centres d’aquesta tipologia del Ripollès, la Cerdanya, la Garrotxa i Osona, a més d’altres centres de comarques com el Vallès Oriental, el Gironès, el Bages, el Pla de l’Estany i el Rosselló. Així ho ha indicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Ripoll, Laura Moreno, que ha destacat la novetat que suposa la presència de la Chambre de Métiers et de l’Artisanat Pyrénées-Orientales o de la Universitat d’Andorra, que s’afegeix a la llarga llista de centres universitaris que ja hi participaven els darrers anys

 

DINAMITZACIONS I ALTRES NOVETATS

Moreno també ha explicat que enguany es vol fer “un esforç extra per visibilitzar l’oferta formativa i ocupacional del Ripollès”. Per això, Joventut del Ripollès ha preparat unes dinamitzacions pedagògiques conjuntament amb els centres educatius i que seran avaluables. Entre altres coses, els joves hauran de respondre uns qüestionaris i, per fer-ho, hauran de d’informar-se i documentar-se als estands.

Una altra de les dinamitzacions la durà a terme Adolescents.cat. Aquest portal multiplataforma és el més influent entre la població juvenil de Catalunya. “Això afegeix un atractiu interessant a l’Univers Jove i ens donarà encara molta més repercussió mediàtica”, ha assegurat la regidora.

En representació de l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha intervingut el president. Joan Manso ha subratllat aquesta voluntat de “promoure encara més la vinguda de visitants d’altres comarques” i, en aquest sentit ha explicat la creació de la proposta “Univers Cultura”. Es tracta d’una oferta que permet als estudiants que vagin a l’Univers Jove visitar per un euro equipaments culturals de referència nacional com el monestir de Ripoll, l’Scriptorium o la Farga Palau. També ha detallat que diversos centres d’ensenyament de la comarca amb oferta postobligatòria també han apostat per complementar coordinadament l’Univers Jove oferint jornades de portes obertes el mateix dia.

El president de l’associació Leader, a més, s’ha referit a l’espai Co-creació, inclòs a la darrera edició de l’Univers Jove. “La rellevància que va tenir fa que enguany apostem per desvincular-lo de l’Univers Jove”, ha detallat Joan Manso. Així mateix, ha indicat que “Joventut del Ripollès ja prepara per l’abril una jornada específica per a això amb sessions de treball i diverses ponències d’estudis que s’estan elaborant actualment”. Tot, per seguir avançant en el perfeccionament de les polítiques d’ensenyament i ocupabilitat dels joves.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Eudald Picas, ha agraït també la col·laboració de l’Agència de desenvolupament del Ripollès, la Unió intersectorial empresarial del Ripollès i el Servei educatiu del Ripollès en l’organització de l’Univers Jove. Tota la informació detallada sobre l’esdeveniment es pot consultar al web UniversJove.cat.

 

LLISTAT D’EXPOSITORS UNIVERS JOVE 2019:

 

UNIVERSITATS

Universitat Autònoma de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat Politècnica de Catalunya

Universitat de Girona

Universitat de Lleida

Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Universitat d’Andorra

Blanquerna – Universitat Ramon Llull

Les Roches Global Hospitality Education

EAE Bussiness School

EASD Olot

Escola de Direcció Hotelera i Turística Internacional Vatel Andorra

ESERP Business & Law School

Euroaula

EUSES – Escola Universitària de la Salut i l’Esport

OSTELEA, School of Tourism & Hospitality

UNED Girona

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (adscrit UAB)

 

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL

_RIPOLLÈS_

Institut Abat Oliba, Ripoll

Fundació Eduard Soler, Ripoll

 

_OSONA_

Institut de Vic

Institut Antoni Pous i Argila, Manlleu

La Salle, Manlleu

Institut Cirviànum, Torelló

Centre d’estudis el Seminari, Vic

Escola Familiar Agrària Quintanes, les Masies de Voltregà

IDEA Institut d’Estudis Aplicats, Vic

Eartvic – Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic

 

_GARROTXA_

Institut Bosc de la Coma, Olot

Escola Pia, Olot

Institut la Garrotxa, Olot

Institut Montsacopa, Olot

KREAS Centre integral de formació en indústries càrnies i alimentàries, Olot

 

_VALLÈS ORIENTAL_

Centre Tècnic Vallès, les Franqueses del Vallès

Estudiimatge, Granollers

 

_GIRONÈS_

ETG2 – Escola Tècnica Girona

ETG Racing – Escola Tècnica Girona

 

 

_BAGES_

Joviat FPintegrada, Manresa

 

_CERDANYA_

Institut Pere Borrell, Puigcerdà

 

_PLA DE L’ESTANY_

Institut Josep Brugulat, Banyoles

 

_ROSSELLÓ_

Chambre de Métiers et de l’Artisanat Pyrénées-Orientales, Ribesaltes

 

 

ALTRES FORMACIONS

Escola Comarcal de Música del Ripollès

EOI Olot- Ripoll

Centre de Formació d’Adults del Ripollès

Federació d’autoescoles de Catalunya

Punt Òmnia la Devesa del Pla, Ripoll

Punt Òmnia Eudald Graells, Ripoll

Punt Òmnia Ripoll60

Quiràlia, Manlleu

Europe Direct Girona

 

 

ORIENTACIÓ

Joventut del Ripollès

Referent d’Ocupació juvenil

EAP Ripollès – Servei educatiu del Ripollès

Adolescents.cat

Compartiu-ho amb: