La Guia sardanista del Ripollès 2020 ja està disponible

9 de març de 2020

⚠️ Arran de la situació de pandèmia de covid-19, la programació de la Guia sardanista del Ripollès 2020 pot resultar alterada. Us recomanem que consulteu als ajuntaments o a les agrupacions sardanistes la vigència dels actes programats.

⚠️ Suspesa la Trobada sardanista del Ripollès, inicialment prevista per l’11 de juliol a Setcases.

 

Dins la política de promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès ha editat la Guia Sardanista del Ripollès 2020. Aquest llibret recull tota la programació de ballades, audicions, aplecs i concerts de sardanes del Ripollès, incloent-hi la Trobada sardanista comarcal, que enguany se celebrarà l’11 de juliol, a la plaça Verda de Setcases.

De la guia se n’han editat 2.300 exemplars, atenent la demanda del món sardanista. Ja se n’ha iniciat el repartiment als dinou ajuntaments i a l’oficina de turisme de Ripoll, on estaran a disposició del públic que vulgui aconseguir-ne, així com al Consell Comarcal del Ripollès. Un gruix important d’exemplars també els distribuiran les agrupacions sardanistes de Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Amb la intenció de tenir-la sempre a l’abast també se n’ha publicat una versió digital, que es pot consultar més avall, en aquesta pàgina.

Aquesta publicació inclou una salutació del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim colomer, i de l’alcaldessa de Setcases, Anna Vila, com a municipi que acull la trobada comarcal d’enguany. Colomer destaca que el Ripollès “és una comarca indubtablement sardanista” i celebra “l’alt grau de compromís dels nostres municipis amb la sardana i, per extensió, amb la cultura popular del nostre país”. A més, el president destaca com aquesta dansa promou la interrelació entre ripollesos de les diverses valls. De la seva banda, Vila descriu la sardana com una “festivitat compartida” i un “símbol de festa i germanor”.

La Guia Sardanista del Ripollès 2020 l’han preparat els serveis de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès i s’ha elaborat amb la informació facilitada per les agrupacions sardanistes i els ajuntaments.

 

📥 Descarregueu la Guia sardanista del Ripollès 2020 en PDF

📖 Consulteu, sense descarregar, la Guia Sardanista del Ripollès

Compartiu-ho amb: