Sodeca, Pideca i Asmitec posen a disposició del consell comarcal una màquina per desinfectar carrers

22 d'abril de 2020

La cooperació entre administració i sector privat ha permès que els municipis del Ripollès disposin d’una màquina autònoma per desinfectar carrers. L’han fabricada les factories ripolleses Sodeca, Pideca i Asmitec i l’han cedida com a acte solidari davant la lluita contra la COVID-19. La màquina s’ha presentat aquest dimarts a la plaça de la Lira de Ripoll amb la presència de representants de les empreses fabricants, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

DISINFECT-500 és un equip desinfectant industrial per netejar i desinfectar de forma ràpida i senzilla mitjançant nebulització empesa per aire. Està dissenyat per ser transportat en diferents vehicles (remolcs, camions, camionetes descobertes, carretons…), és de fàcil manipulació i permet una higiene òptima en parts de difícil accés de manera ràpida i fàcil. D’aquesta manera s’obté un espai net i desinfectat en poc temps, cosa que permet estalviar importants costos de mà d’obra i líquids.

Els fabricants ja han cedit un d’aquests equips, com a acte solidari als ajuntaments de la comarca, per a afrontar la pandèmia del COVID-19. Representants de les tres empreses manifesten que el motiu de cedir aquest equip és per poder donar suport a tots aquests pobles més desprotegits on, generalment, viuen persones d’edat avançada, i a qui cal donar molt més suport i ajudes ja que es tracta d’un grup d’alt risc en cas de contagi de COVID-19.

D’altra banda, un cop acabada la pandèmia aquest equip també té altres utilitats de desinfecció. Per exemple, es pot equipar amb insecticides adequats per eliminar la plaga d’erugues defoliadores. El sistema de nebulització permet dispersar per l’aire els insecticides, arribar així als racons més inaccessibles i obtenir resultats en poc temps.

(Informació facilitada per Sodeca)

📄 Dossier tècnic de la màquina DISINFECT-500

Compartiu-ho amb: