El consell comarcal obre el termini de sol·licituds de gratuïtat del transport i el menjador escolars

4 de juny de 2020

Al web del Consell Comarcal del Ripollès ja hi ha disponible el formulari per sol·licitar la gratuïtat del transport i del menjador escolar. Aquests serveis són a l’abast de tots els alumnes de P3, P4, P5, Educació Primària i Educació secundària obligatòria que s’escolaritzen en un altre municipi atès que al de residència no hi ha oferta educativa corresponent al seu nivell. Durant el curs 2019-2020 aquest servei l’han sol·licitat aproximadament uns 340 alumnes.

En concret, el formulari es pot trobar a l’apartat d’Ensenyament. Tan sols cal descarregar-lo, omplir-lo directament amb l’ordinador, i presentar-lo al consell comarcal per mitjà de la instància genèrica, gestió que també es pot fer electrònicament des del mateix apartat. Per fer la sol·licitud de manera telemàtica recordem que és necessari disposar d’un certificat d’identitat digital com l’idCAT mòbil, molt ràpid i fàcil d’obtenir, també per internet. Al mateix web també hi ha una petita guia sobre com sol·licitar telemàticament aquests serveis.

A aquelles persones que prefereixin fer la sol·licitud presencialment també disposen d’aquesta opció. Tot i així, caldrà que sol·licitin cita prèvia trucant al Consell Comarcal del Ripollès, al telèfon 972 70 32 11.

La gratuïtat dels serveis de transport i menjador escolar es demana que se sol·liciti preferentment abans del proper 5 de juliol.

 

OBERT EL TERMINI TAMBÉ PER AL TRANSPORT URBÀ

De la mateixa manera, també és possible fer la sol·licitud de plaça del servei de transport urbà. En aquest cas, el servei no és gratuït i el poden demanar els alumnes residents i escolaritzats als municipis de Campdevànol, Camprodon o Ripoll. El formulari de sol·licitud està disponible al mateix web del servei d’Ensenyament del Consell Comarcal del Ripollès. Tan sols cal descarregar-lo, omplir-lo amb l’ordinador i enviar-lo per instància genèrica. També es pot omplir presencialment al consell comarcal i presentar-l’hi, havent sol·licitat telefònicament la cita prèvia. En aquest cas, el termini per fer aquest tràmit s’acaba el 31 de juliol. Durant el curs 2019-2020, el servei de transport urbà l’han utilitzat aproximadament uns 95 alumnes.

 

31 ANYS DE TRANSPORT I MENJADOR ESCOLAR

El transport i el menjador escolars són serveis gestionats pel Consell Comarcal del Ripollès per encàrrec del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Això és així des que el govern va delegar-li la competència el 1989. Des de llavors, la corporació comarcal adjudica el servei de menjador escolar, excepte en els casos en què aquesta funció s’ha conveniat amb associacions de familiars d’alumnes o a ajuntaments. El consell també confecciona el mapa de línies de transport escolar en funció de la demanda. També és qui adjudica el servei a les companyies d’autocars i qui n’inspecciona el bon funcionament. El finançament del servei segueix anant a càrrec del govern.

El transport i el menjador escolars són gratuïts per a tots els alumnes de P3, P4, P5, Educació Primària i Educació secundària obligatòria que vagin a escola fora del seu municipi de residència. Per habilitar una línia de transport escolar cal una demanda de com a mínim tres persones que tinguin el mateix horari lectiu. En les gratuïtats no s’hi inclou el batxillerat, que és un ensenyament postobligatori. En canvi, el servei és completament gratuït per a tots els alumnes d’Educació especial.

Per als casos sense dret a gratuïtat del transport o del menjador escolar, el consell comarcal posa a disposició de les famílies el sistema d’ajuts de menjador i de desplaçament. La convocatòria per al curs actual s’obrirà properament.

Compartiu-ho amb: