El Ripollès disposarà d’una Oficina de transició energètica de la Diputació de Girona

15 de desembre de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Agència de desenvolupament del Ripollès, emprèn una acció més per promoure les inversions en sostenibilitat energètica al sector industrial, el turístic, l’agrícola i també als habitatges. Això, amb l’objectiu d’avançar més cap a una economia i una societat que optimitzi el consum de recursos materials i energètics i redueixi les emissions de CO2. És per aquest motiu que ha sol·licitat disposar d’una Oficina local de transició energètica.

Es tracta d’un projecte de la Diputació de Girona que busca contribuir a l’assoliment, a escala local, local dels objectius del Pacte de les alcaldies per a l’energia i el clima i a la implantació al territori del Pla d’energies renovables a les comarques gironines. Tal com estableix el conveni aprovat per les dues corporacions, el consell comarcal posarà a la disposició de la diputació un espai a l’edifici de l’Agència de desenvolupament del Ripollès. Allà és d’on treballarà un tècnic especialitzat designat per la diputació, que dinamitzarà l’execució dels Plans d’acció d’energia sostenible (PAES) o Plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC). Això, en coordinació amb l’equip tècnic de l’Agència de desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal del Ripollès.

L’oficina es posarà en marxa tan bon punt la Diputació de Girona designi el tècnic i restarà en funcionament durant un termini de tres anys, corresponents a una prova pilot. A partir d’aquí, i vistos els resultats obtinguts, la diputació i el consell comarcal decidiran si aquest servei se segueix prestant, si continua o, fins i tot, es reestructura o amplia.

El Consell Comarcal del Ripollès és un dels tres de la demarcació que han obtingut la puntuació necessària en l’edicte convocat per la diputació. Les altres dues oficines s’ubicaran als consells comarcals del Gironès i del Baix Empordà.

 

 

 

Amb el suport de:

Compartiu-ho amb: