El consell comarcal crea sinergies amb la Universitat de Girona en el marc del projecte FEDER Espais de contacte amb el riu Ter

18 de gener de 2021

logo-feder-gencat
Amb l’objectiu de generar sinergies amb el sector educatiu universitari, els tècnics del Consell Comarcal del Ripollès han desenvolupat un treball conjunt amb els alumnes tercer del grau en Turisme de la Universitat de Girona. Ha estat en el marc del projecte FEDER Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura del Ripollès, cofinançat pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. En una primera fase, es va llançar als alumnes un repte lligat a aquest projecte FEDER que es duu a terme als municipis de Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, i que pretén desenvolupar un seguit de punts de contacte al llarg del riu Ter per a la dinamització del turisme natura a la comarca. Va ser el 3 de desembre i el repte va consistir a confeccionar un mapa d’actors i un mapa mental de les sinergies i conflictes que es poden produir a l’espai de Sant Joan de les Abadesses, arran de la futura construcció del nou aparcament de la Font Nova, inclosa en el projecte FEDER. A continuació, el 15 de gener, els tècnics responsables de la gestió del projecte FEDER van participar en una sessió amb els alumnes per recollir els resultats i intercanviar opinions. Els exercicis efectuats pels alumnes exposen un conjunt de sinergies i possibles problemàtiques que permeten treballar el concepte del consum de llocs i l’adaptació d’aquests a la pràctica turística. Com a conclusió del repte es va constatar que, entenent els espais turístics com espais de sociabilitat on, si bé la capacitat d’acollida dels territoris turístics es pot ressentir de l’augment del volum de visitants (especialment, en determinats contextos espacials ambientalment i/o culturalment fràgils), el més freqüent és que els llocs s’adaptin al creixement i l’aprofitin per a catalitzar altres activitats i processos. XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER Titulat Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, el pla preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn. L’import total de la despesa d’aquest projecte és d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs).
Ripollès Turisme
Compartiu-ho amb: