Èxit de participació a la jornada “Fons Next Generation EU i altres vies europees de finançament”, del Consell Comarcal del Ripollès

18 de febrer de 2021

Amb la voluntat que els ens locals del Ripollès disposin de tota la informació perquè la comarca es beneficiï del màxim d’ajudes europees, el Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat la jornada “Fons Next Generation EU i altres vies europees de finançament”. L’esdeveniment ha consistit en un seguit de conferències en què diversos experts han explicat les oportunitats que representen aquests nous fons europeus dotats amb 750.000 milions d’euros per compensar els efectes econòmics de la covid-19, altres opcions de finançament que ofereixen les institucions comunitàries i com concórrer-hi.

La sessió s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda de forma telemàtica. El president, Joaquim Colomer, ha obert la jornada destacant que és molt important, per als ens locals, “aconseguir el màxim de recursos possible per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i per fer dels nostres municipis indrets preparats pels reptes del dia a dia, competitius i, en definitiva, llocs atractius, actius i preparats per al futur”. Tot això pren una rellevància especial, segons ha indicat, en un context de pandèmia “en què les mesures sanitàries tenen efecte directe sobre el desenvolupament econòmic”.

A la jornada hi han intervingut Francina Esteve, professora titular d’universitat de dret internacional públic i relacions internacionals especialitzada en dret de la Unió Europea a la Universitat de Girona i directora del Centre Europe Direct de Girona; Conxita Font, responsable de fons europeus de la Secretaria d’Acció exterior i de la Unió Europea, de la Generalitat de Catalunya; Jordi Llach, cap de programes europeus de la Diputació de Girona; i Oriol Lázaro, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu. Les intervencions i el debat els ha moderat Joaquim Millan, director d’EUROLOCAL.

 

ACCIÓ PIONERA, PER PART DEL CONSELL COMARCAL

Aquest conjunt de conferències inicialment estava pensat per a càrrecs electes, secretaris, interventors i tècnics de l’administració local i d’agents econòmics diversos del Ripollès. Però la convocatòria ha despertat molt interès arreu de Catalunya pel fet que era la primera vegada que un ens local organitzava una sessió sobre els fons Next Generation EU. És per això que s’hi han acabat inscrivint més de setanta persones de tot tipus d’ajuntaments, consells comarcals i diputacions catalans.

Per bé que es demanava la inscripció prèvia, vist l’interès que ha despertat, finalment la jornada s’ha deixat publicada a YouTube i poques hores després de celebrar-se ja superava les 200 visualitzacions; xifra que va creixent gradualment. El vídeo es pot recuperar a través de l’adreça simplificada http://ja.cat/nextgeneration, que condueix a la publicació corresponent del canal institucional de YouTube del Consell Comarcal del Ripollès. A més de formular qüestions en directe a través del xat, els participants també han pogut continuar el debat a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #CCRipollèsFonsUE.

 

El vídeo de la jornada:

 

Compartiu-ho amb: