El president, Joaquim Colomer, inicia una ronda de visites als menjadors escolars gestionats pel consell comarcal

6 d'abril de 2021

Per al Consell Comarcal del Ripollès és primordial reforçar els avantatges de viure lluny de les grans àrees poblades i compensar-ne els possibles inconvenients. Per això dedica el màxim de recursos i esforços possibles a prestar el servei de menjador escolar amb eficiència i eficàcia amb l’objectiu de satisfer les necessitats dels alumnes de tots els pobles, especialment aquells que s’han de desplaçar des de municipis que no tenen el centre educatiu en qüestió. És en aquest context que el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha iniciat al centre d’educació especial Ramon Suriñach, a Ripoll, una ronda de visites als menjadors escolars gestionats per la corporació.

Colomer ha explicat que aquestes visites es fan amb la voluntat de “viure de primera mà la gestió que se’n fa des del Consell Comarcal del Ripollès juntament amb les associacions de familiars d’alumnes (AFA)”. Abans de visitar el menjador, el president ha visitat les instal·lacions de l’escola acompanyat de la directora, Neus Colomer, i de Mireia Sardà, membre de la comissió de menjador de l’AFA de l’Escola Tomàs Raguer, centre amb el qual el Ramon Suriñach comparteix cuina. Joaquim Colomer ha acabat la visita dinant al menjador escolar una ració del mateix menú que han tingut els alumnes: amanida amb formatge, macarrons ecològics amb salsa napolitana, ous remenats amb pernil i, de postres, fruita de temporada.

D’aquesta manera, Colomer ha pogut “verificar l’alimentació, assegurar que tot el procediment és correcte i que els alumnes estiguin servits de la millor manera possible”. El president, ha recordat que aquest servei és el resultat d’un procés de licitació en el qual va col·laborar l’associació Producte del Ripollès, atès que s’ha volgut vetllar perquè els àpats incloguin producte de proximitat i de qualitat. Així mateix, ha detallat que, per bé que la gestió dels menjadors sigui per part del consell comarcal, les AFA hi tenen “un paper actiu i participatiu” i recentment han revalidat aquest model de gestió. Amb la visita també s’ha pogut comprovar com l’empresa adjudicatària del servei compleix totes les mesures de prevenció de contagis de la covid-19 aplicant protocols de desinfecció, distància, ventilació i ús de màscares.

 

MÉS DE 30 ANYS DE SERVEI

Els menjadors escolars, juntament amb el transport escolar, és un servei gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès per encàrrec del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Això és així des que el govern va delegar-li la competència el 1989. És per això que és la corporació comarcal qui adjudica el servei de menjador escolar. El consell també confecciona el mapa de línies de transport escolar en funció de la demanda. També és qui adjudica el servei a les companyies d’autocars i qui n’inspecciona el bon funcionament. El finançament del servei segueix anant a càrrec del la Generalitat. A més, el Consell Comarcal del Ripollès disposa d’una tercera línia d’ajuts per complementar, en funció de la demanda, el finançament del servei de menjador a aquelles famílies que inicialment hagin obtingut l’ajuda del 70 %.

El menjador escolar és gratuït per a tots els alumnes de P3, P4, P5, Educació primària i Educació secundària obligatòria que s’han de desplaçar a un altre municipi perquè el seu no té el centre d’ensenyament en qüestió. En les gratuïtats no s’hi inclou el batxillerat, que és un ensenyament postobligatori. En canvi, és completament gratuït per a tots els alumnes d’Educació especial. Per a les persones sense dret a gratuïtat del transport o del menjador, el consell comarcal posa a disposició de les famílies el sistema d’ajuts.

Tota la informació sobre aquest servei, incloent-hi els horaris, les línies, les pautes d’ús i les indicacions en cas de nevades, es pot consultar al web ripolles.cat/ensenyament.

Compartiu-ho amb: