El Consell Comarcal del Ripollès i l’Ajuntament de Camprodon habiliten un aparcament al paratge de la Font Nova

15 d'octubre de 2021

logo-feder-gencat

Amb l’objectiu de millorar l’acollida de visitants i fomentar la mobilitat sostenible pel nucli urbà, el Consell Comarcal del Ripollès i l’Ajuntament de Camprodon duen a terme unes obres per habilitar un aparcament al paratge de la Font Nova, al costat de la carretera C-38. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El president, Joaquim Colomer, ha visitat les obres en el punt en què s’ha acabat la construcció del mur de contenció i properament començarà l’aplanament del terreny. Colomer ha explicat que aquest aparcament tindrà una funció dissuasiva, perquè permetrà “evitar que tots els vehicles i la massificació entrin dins la vila”. En definitiva, és una aposta per “la sostenibilitat i el medi ambient” i reduir la contaminació al nucli urbà. A la visita l’ha acompanyat l’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, que ha subratllat que aquest serà  “un pàrquing més cèntric del que ens pensem”, perquè es troba a pocs metres del carrer València, el més comercial de la població. És per això que considera que serà de molta utilitat tant per als veïns com per als visitants, no només per accedir al nucli urbà sinó també per visitar l’entorn fluvial i els jardins de Can Vincke.

 

40 PLACES D’APARCAMENT

L’aparcament disposarà d’unes quaranta places per a turismes, d’un punt de descàrrega d’aigües grises per a autocaravanes i furgonetes habitables i d’una plaça d’aparcament amb punt de càrrega per a vehicles elèctrics. L’entorn de l’aparcament s’enjardinarà i s’hi instal·laran lluminàries. Aquest espai estarà connectat amb la carretera per un accés i una sortida en paral·lel a la C-38, travessats per un pas de vianants elevat. Les places d’aparcament es repartiran al llarg dels dos laterals del terreny, separats per un vial de circulació de dos sentits, tancats a cada extrem amb un giratori. L’actuació també inclou la millora del passeig de la Font Nova. Tot plegat, tindrà un cost de 205.579 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució és de sis mesos. En una segona fase, aquesta obra es completarà amb treballs de millora als jardins de Can Vincke, per tal que siguin visitables i posar en valor els baluards.

 

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquesta acció és només una d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Ripollès Turisme
Compartiu-ho amb: