El Consell Comarcal del Ripollès començarà el curs amb 364 usuaris de transport escolar i 1.005 de menjador escolar

2 de setembre de 2022

Per al Consell Comarcal del Ripollès és primordial reforçar els avantatges de viure lluny de les grans àrees poblades i compensar-ne els possibles inconvenients. Per això dedica el màxim de recursos i esforços possibles a prestar el servei de transport i menjador escolar amb eficiència i eficàcia amb l’objectiu de satisfer les necessitats dels alumnes de tots els pobles.

En aquests moments, el consell comarcal ja ha rebut la majoria de sol·licituds de transport escolar per al curs escolar entrant. De moment en són 364, 292 dels quals són d’interurbà i 72, d’urbà. Amb aquestes xifres, el servei d’Ensenyament de la corporació ha posat a la disposició dels usuaris setze línies de transport escolar, una més que el curs passat. Tot això, sense oblidar la possibilitat que es produeixi alguna modificació en el cas que es rebin més sol·licituds d’escolarització.

Per aquest curs, doncs, s’han reactivat dues línies de transport escolar que el 21-22 restaven inactives per manca d’alumnes suficients. Són l’R7, que transporta alumnes des d’Ogassa fins a l’Institut Escola Mestre Andreu, i l’R14, que acosta els de Queralbs a l’Institut Escola Vall de Ribes. A més, aquesta línia també té parada al nucli de Batet, al terme de Ribes de Freser. A més d’aquestes modificacions, també hi ha alguna variació en el nombre de parades. Per exemple, s’ha recuperat al del Baell, de la línia R15, al municipi de Campelles. Pel que fa als vehicles, també hi ha hagut canvis, per adaptar-los al nombre d’alumnes, ja sigui per vehicles més grans o més petits.

En termes de menjador, el Consell Comarcal del Ripollès gestiona el de totes les escoles públiques de la comarca, cosa que engloba un total d’onze centres d’ensenyament, sis dels quals pertanyen a dues zones escolars rurals (ZER). A dia d’avui són 1.005 els alumnes que han demanat fer ús del servei. Per a aquelles persones que encara no hagin sol·licitat el servei, poden fer-ho o bé presencialment o bé de manera telemàtica, seguint les instruccions del web ripolles.cat/ensenyament. A l’hora de presentar la sol·licitud caldrà que recordin d’adjuntar-hi el full de dades bancàries.

MÉS DE TRENTA ANYS DE SERVEI

El transport i el menjador escolars són serveis gestionats pel Consell Comarcal del Ripollès per encàrrec del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Això és així des que el govern va delegar la competència el 1989. És per això que és la corporació comarcal qui adjudica el servei de menjador escolar. El consell també confecciona el mapa de línies de transport escolar en funció de la demanda. També és qui adjudica el servei a les companyies d’autocars i qui n’inspecciona el bon funcionament. El finançament del servei segueix anant a càrrec de la Generalitat. A més, el Consell Comarcal del Ripollès disposa d’una tercera línia d’ajuts per complementar, en funció de la demanda, el finançament del servei de menjador a aquelles famílies que inicialment hagin obtingut l’ajuda del 50 %.

El transport i el menjador escolars són gratuïts per a tots els alumnes de P3, P4, P5, Educació primària i Educació secundària obligatòria que, com que no disposen de centre d’ensenyament al seu municipi, hagin de desplaçar-se a un altre. En el cas del Ripollès, per habilitar una línia de transport escolar cal una demanda de com a mínim tres persones per etapa educativa. En les gratuïtats del transport no s’hi inclou el batxillerat, que és un ensenyament postobligatori. En canvi, el servei de transport és completament gratuït per a tots els alumnes d’Educació especial. Per a les persones sense dret a gratuïtat del transport, el consell comarcal posa a disposició de les famílies el sistema d’ajuts de desplaçament.

Tota la informació sobre aquest servei, incloent-hi els horaris, les línies, les pautes d’ús i les indicacions en cas de nevades, es pot consultar al web ripolles.cat/ensenyament.

Compartiu-ho amb: