El Ripollès presenta ‘Encanteri’, un joc per conèixer millor el riu Ter i l’entorn natural de la comarca

19 d'octubre de 2022

El projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès, ha donat llum a una iniciativa per “donar valor als nostres rius i el nostre territori i fer-ho de la manera més amena”. Així és com el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha presentat el joc familiar Encanteri. Es tracta d’un projecte cofinançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (PO FEDER Catalunya 2014-2020).

El joc Encanteri està conformat per un seguit de cartes que, alhora, esdevenen un mapa de diversos punts on els participants han de resoldre uns enigmes, malgrat els condicionants que imposen un seguit de cartes més. Tal com també ha detallat Colomer, aquests enigmes permetran revelar el nom d’un esperit del riu, corresponent a cadascun dels municipis on es desenvolupa: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Camprodon; es tracta, de fet, dels quatre municipis implicats al projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter. Resolt l’enigma, es pot anar a l’oficina de turisme de Ripoll, la de Sant Joan o la de Camprodon, així com l’ajuntament de Sant Pau per recollir un obsequi.

El joc és gratuït, està disponible en quatre idiomes alhora (català, castellà, anglès i francès) i es pot obtenir a l’oficina de turisme de Ripoll, la de Sant Joan o la de Camprodon i l’ajuntament de Sant Pau. Està pensat per al públic infantil i familiar en general i es pot concloure amb un interval de temps d’una o dues hores en el cas de cada municipi.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquesta iniciativa és una més d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que duu a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar els espais de contacte amb el riu Ter perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Compartiu-ho amb: