El Consell Comarcal del Ripollès engega una campanya amb premis i sortejos per fomentar més el reciclatge

14 de febrer de 2023

“Creiem que és important el fet de reciclar i és important que la gent vegi que hi ha un benefici, reciclant”. És sota aquest precepte que el president, Joaquim Colomer, ha presentat una nova campanya per seguir impulsant el reciclatge entre la població del Ripollès. Porta per títol “Reciclant, hi guanyes!” i, tal com ha detallat el conseller comarcal de Medi ambient, Josep Coma, fa referència al fet que qui vulgui participar-hi s’emportarà un obsequi “però sobretot hi guanya en general la ciutadania, el medi ambient i la comarca”. En la campanya hi col·labora activament l’UTE Ripollès (URBASER i VIGFA Residus), l’empresa responsable de la recollida de residus. La seva gerent, Queralt Santandreu, ha subratllat el benefici col·lectiu que aporta el reciclatge.

La campanya es desenvoluparà a partir del 20 de febrer, durarà aproximadament dos mesos i es desplegarà per tots els municipis del Ripollès. L’objectiu és reforçar l’hàbit de separar bé les fraccions dels residus mitjançant obsequis, un sorteig de premis i la funció didàctica de l’agent cívic de Medi ambient, del Consell Comarcal del Ripollès.

LA MECÀNICA DE LA CAMPANYA

L’agent cívic anirà visitant diferents àrees de contenidors de la comarca. En funció de la franja horària o del dia, l’agent portarà una armilla corresponent al color d’una fracció del reciclatge: el groc per als envasos lleugers, el blau per al paper i el cartró, el verd per al vidre i el taronja per a la fracció orgànica. Cada cop que una persona acudeixi a l’àrea de contenidors per dipositar-hi la fracció de residus que es correspongui al vestuari de l’agent cívic, se li donarà un obsequi. A més, totes les persones que ja rebin aquest obsequi directe, podran respondre cinc preguntes sobre reciclatge i, si n’encerten les respostes, podran participar a un sorteig de diversos premis. Les preguntes seran relatives a quina fracció de la recollida selectiva corresponen alguns residus.

L’obsequi directe que es donarà per haver llençat els residus al contenidor correcte serà una bossa de cotó natural amb nanses, per poder reutilitzar al dia a dia. Pel que fa al sorteig que es farà amb tots els concursants, els premis seran els següents:

· 1r: Una experiència consistent en una nit d’hotel, amb sopar i esmorzar, a escollir entre l’Hotel Grèvol (Llanars), l’Hotel Spa Resguard dels vents (Ribes de Freser) o el Mas el Mir (Ripoll).

· 2n:  Un patinet elèctric

· 3r: Un lot d’obsequis elaborats amb materials reciclats (hi haurà quatre tercers premis)

Tal com ha concretat Josep Coma, en el cas de Sant Joan de les Abadesses, on el sistema de recollida de residus implementat és el porta a porta, l’agent cívic anirà al poble durant les hores en què els veïns treguin els cubells de matèria orgànica i fraccions de reciclatge al carrer. En aquest moment, s’aplicarà la mateixa mecànica. Paral·lelament, es recorrerà a les dades del sistema informàtic de control del porta a porta per veure quines persones duen a terme millor la separació de les fraccions i participaran directament al sorteig final.

LA 11a COMARCA QUE MÉS RECICLA

El president, Joaquim Colomer, vol motivar tothom a participar en aquesta campanya. Així mateix, ha explicat que el Ripollès és l’onzena comarca que més recicla de Catalunya. Tot i així, ha insistit en la necessitat de seguir augmentat la quota de reciclatge. Coma ha recordat que reciclar més afavoreix el futur del planeta.

Compartiu-ho amb: