El consell comarcal presenta la Guia sardanista del Ripollès del 2024

9 d'abril de 2024

📥 Descarregueu la Guia sardanista del Ripollès 2024 en PDF

Amb la finalitat de promoure la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès ha presentat l’edició 2024 de la Guia sardanista del Ripollès. El president i responsable de Llengua i Cultura, Amadeu Rosell, ha explicat que és un llibret que fa molts anys que s’elabora, i que “recull tota la programació de ballades, audicions, aplecs i concerts de sardanes que es fan aquí al Ripollès durant tot l’any”.

Rosell ha detallat que els darrers anys, les consultes a la guia s’han fet de forma molt majoritària per internet. Aquesta és una observació que el president concreta que també ha arribat al consell comarcal per part de les agrupacions sardanistes. És per aquest motiu que, per primera vegada, en aquesta ocasió no s’ha editat en paper i la difusió es farà únicament de forma electrònica, en format PDF. D’aquesta manera, s’estalvien els costos d’impressió i distribució dels 2.000 exemplars que se’n difonien anualment fins ara.

El president ha explicat que la guia es pot consultar al web del consell comarcal, (en aquesta mateixa pàgina) i aquest fitxer es podrà actualitzar si hi ha canvis o noves concrecions en les programacions. També es podrà descarregar als webs dels ajuntaments del Ripollès i es compartirà a les seves xarxes socials i pels canals electrònics com els canals de WhatsApp municipal. També la difondran de la mateixa manera les agrupacions sardanistes. Rosell apunta que aquesta “serà una manera molt més adient i molt més directa per fer que molta més gent pugui accedir a aquesta informació”.

LA TROBADA COMARCAL, A MOLLÓ, EL 13 D’AGOST

Com cada any, la guia recull la celebració de la Trobada sardanista del Ripollès. Aquest 2024 s’arribarà a la 34a edició. El municipi amfitrió serà el de Molló i la data escollida és el 13 d’agost. El president ha detallat que és un esdeveniment que, anualment, s’organitza i es costeja de forma col·laborativa amb l’ajuntament que l’acull i es programa en coordinació amb les agrupacions sardanistes.

Amadeu Rosell ha aprofitat l’ocasió per fer una valoració positiva de la vitalitat de la sardana al Ripollès i ha mostrat el compromís del Consell Comarcal del Ripollès de donar suport a aquesta manifestació cultural.

📥 Descarregueu la Guia sardanista del Ripollès 2024 en PDF

Compartiu-ho amb: